Om mig

 

Mitt namn är Vincent och jag är född i Santiago de Chile. Min biologiska mamma visste redan innan min födsel att hon ville ge mig en bättre uppväxt än den hon kunde erbjuda mig. Redan efter fem veckor adopterades jag bort till vackra Sverige.

Jag hamnade i Dalarna och i staden Borlänge. Där växte jag upp med min mamma, pappa och storebror i ett lugnt radhusområde. Som barn älskade jag djur och att rita. Djuren under ytan var såklart favoriterna och jag var ett sådant barn som gav min mamma ständig oro på badplatsen. Hon såg näst intill bara mina fötter.

Mitt intresse för djuren under ytan växte med min ålder och fantasierna om att få spendera mer tid vid och i havet höll mig uppe trots tunga år under min tonårstid. Jag var vilsen på många sätt men intresset för havet höll sig fast.

Efter att ha varit rastlös och vilsen i många år och efter att ha provat på de flesta yrkeskategorier så bestämde jag mig för att utbilda mig. Men vad skulle jag välja : marinbiolog eller lärare.

Att få jobb som marinbilog i Sverige är svårt. Tanken på studieskulderna och att kanske ändå inte få jobba med det jag utbildat mig till, gjorde att jag efter många om och men valde lärarutbildningen.

 

Jag nämnde tidigare att förutom djur och havet så hade jag ett till stort intresse som barn. Att rita och måla. Mina föräldrar var på mig ofta om att de tyckte jag skulle satsa på att bli serietecknare elle konstnär. Under gymnasietiden tappade jag dock mer eller mindre mitt intresse helt för att skapa.

När jag många år senare började jobba som lärarvikarie och som elevassistent fick jag använding av min bortglömda skaparglädje. Jag ritade djur och figurer till barnen och tack vare deras glädje kring mina bilder så hittade jag tillbaka till mitt intresse för att rita och måla.

 

Så hur hamnade jag då här?

Mitt intresse för havet och miljön har alltid varit starkt hos mig. Så även nu. Jag vill hjälpa till med det lilla jag kan för att skydda och bevara haven.

Men som student är jag väldigt begränsad och jag har känt att jag vill göra mer än det jag redan gör. För ett år sedan kom jag därför på idén att kombinera mitt intresse för havet med mitt återupptagna intresse för att skapa.

Min tanke är att måla olika individer som lever i eller vid havet. Presentera dem genom mina målningar och kanske lyckas fånga människors intresse för dessa fantastiska varelser.

Jag vill genom min konst få chansen att bidra mera till ett levande hav och samtidigt låta mina målningar pryda hem så att de påminner om vad som ännu finns kvar att skydda.

 

Tack för att ni tar del av min hemsida.            

 

 /whalebalck2.png                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.vincentart.n.nu.

Nyhetsbrev

/whalebalck2.png

Länkar