Om mig

Mitt namn är Vincent och jag är en självlärd bildkonstnär med ett hjärta för livet under ytan. Så länge jag kan minnas har jag alltid varit förtrollad av havet och jag har alltid älskat vatten.

Min kära mamma hade magknip varje gång vi badade eftersom hon mestadels bara såg mina fötter.

Född i Santiago de Chile men uppvuxen i Borlänge med närmaste vattendrag Dalälven, behövdes en rejäl dos av fantasi för att förtrolla det brunsvarta vattnet till Medelhavets kristallklara undervattensparadis.

Och jag hade just det, fantasi. För mig blev Dalälven mitt Medelhav och det var där jag på riktigt upptäckte livet under ytan. Även om det inte fanns så mycket liv där i älven så räckte det gott och väl för mig just då. Jag var ju i Medelhavet...

Förutom havet så älskad jag som barn att rita och måla. Jag kunde spendera timmar sittandes på mitt rum med pennan i handen.

 

Under min tonårstid var jag en mycket förvirrad ung man och det var en mycket svår tid i mitt liv. Jag ritade inte särskilt mycket längre men havet fanns alltid där. Filmen "Det stora blå" höll mig uppe och mitt intresse för havets mystik och livet under ytan ökade ännu mer.

Efter många år fick jag äntligen möta Medelhavet på riktigt och sedan dess återvänder jag dit varje år. Det har blivit ett andra hem.

Med en enorm kärlek, respekt och tacksamhet för vad havet har givit mig vill jag nu, med ett återupptaget intresse för mitt skapande, bidra och hjälpa till med att bevara all världens hav på det lilla vis jag kan: genom att måla!

Jag hoppas att jag kan lyckas bidra till en nyfikenhet och medvetenhet om havets mångfald och variation.

I dagens läge är tyvärr många av havens och kusternas arter hotade av miljöförstöring, överexploatering och ett allför snabbt växlande klimat.

Liksom jag en gång fångades av havets magi hoppas jag att allt fler kan få chansen att tänka om och vilja bevara det mirakel som havet verkligen är...

 

Tack för att ni tar del av min hemsida.            

 

 /whalebalck2.png